15 Mayıs 2010 Cumartesi

Supernatural 5x22 "Swan Song"

Evet. Geldik bir sezon finaline daha. Bölüm her sezon finalindeki gibi Kansas - Carry On My Wayward Son şarkısıyla başladı. 5. sezonun bir özeti yapıldı. Ve dramatik bir şekilde bölüme başlandı.

Dizinin başında uzun zamandan beri göremediğimiz peygamber Chuck'ı görüyoruz. Her zamanki gibi bir kitap daha yazıyor ve bu kitapta genel olarak Sam ve Dean'den ve onların efsane arabası 67 Chevrolet Impala'dan bahsediyor.


Daha sonra kamera Dean'e çevriliyor. Dean Sam'in şeytanı hapsetme planını isteksizce kabul ediyor ( Atlılardan Ölüm'e söz verdiği için). Bunun üzerine şeytana "evet" demek için Detroit'e yolculukları başlıyor. Detroit'e vardıkları zaman şeytanın yerini belirliyorlar. Şeytanla görüşmeden önce Sam lakır lukur şeytan kanı içiyor. Bedenini kuvvetlendirmek için tabii. Şeytanın yanına gittikleri zaman şeytanın atlıların yüzüklerinin anahtar olduğunu bildiğini öğreniyorlar. Ve şeytan Sam'e bir anlaşma öneriyor eğer Sam bedenini tekrar ele geçirebilirse onlar kazanacak ve şeytan sonsuza kadar hapsolacak fakat geçiremezse şeytan kazanacak ve kıyamet devam edecek. Sam şeytana "evet" diyor ve şeytan Sam'in bedenini ele geçiriyor. Sam bedenini tekrar ele geçiremeyince Dean çok kötü oluyor ve kaybettiklerini anlıyor.



Daha sonra Dean Chuck'ı arayıp Michael ve Şeytanın dövüşecekleri yeri öğreniyor. Oraya gittiğinde onları orda buluyor. Michael'ı Cass bir süreliğine uzaklaştırıyor. Ama Şeytan onu ve Bobby'i öldürüyor. Dean'i de bir güzel dövüyor. Sonra birden Sam kardeşini ve arabasını görünce bedenini ele geçiriyor ve zindanı açıyor. Tam atlayacakken Michael geliyor ve onu engellemeye çalışıyım derken onunla beraber düşüyor.



Dean ortada mal gibi kaldığında Cass ışınlanarak geliyor. Ve burda Cass'in melek özelliklerini geri kazanıp Dean'i iyileştirdiğini ve Bobby'i dirilttiğini görüyoruz. Bu da Tanrı'nın geri döndüğüne dair bir işaret.



Bölümün sonunda Dean eski sevgilisine gidiyor. Tam onlar evdeyken kapının önünde Sam'i görüyoruz. Bu da bizi tüm sene düşündürecek soruyu doğuruyor: Acaba o Sam mi yoksa Şeytan mı?



NOT: Chuck'ın Tanrı olabileceğine dair bir sürü teori var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder